Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، مجتبی زاهدیان امروز به‌مناسبت شصت‌و‌هشتمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و همچنین روز وکیل، در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: نظارت بر نهاد وکلالت باید قانونی باشد اما دخالت در آن صورت نگیرد، بنابراین استقلال نهاد وکالت بدان معنا است که وقتی وکیل از حقوق قانونی موکل خود دفاع می‌کند نباید نگران پیگرد این اقدام قانونی خود باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کانون وکلای دادگستری استان‌های سه‌گانه خراسان با تاکید بر اینکه استقلال نهاد وکالت به معنای عدم تابعیت از قانون و فقدان نظارت بر این نهاد نیست، افزود: وکیل نباید وابستگی اداری به حاکمیت داشته باشد، که این نکته‌ای مثبت و از نشانه‌های اقتدار قانون است. 

وی لازمه تأمین حقوق جامعه را استقلال وکیل و کانون وکلا در دفاع از حقوق موکلان برشمرد و گفت: هر روندی که به محدودیت استقلال وکیل بیانجامد، نقض حقوق عامه مردم را به‌دنبال دارد.

در بسیاری از دعاوی، یک طرف دعوا حاکمیت است

زاهدیان افزود: وکیلی که از حاکمیت پروانه فعالیت گرفته چگونه می‌تواند نگران ابطال پروانه خود نباشد؟ گرچه مسؤولان قوه قضاییه تأکید به استقلال دارد اما اقدامات انجام شده، با شعار استقلال وکلا منافات دارد.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان‌های سه‌گانه خراسان با بیان اینکه ضرورت و شأن نزول دستگاه قضایی ممانعت از هرگونه اقدام برای انتقام‌گیری شخصی در اختلافات میان اعضای جامعه است، متذکر شد: شهروندان باید شکایت‌های خود را برای اجرای عدالت به دستگاه عدلیه بسپارند و در این فرآیند، وجود وکیل لازمه اجرای عدالت است تا شخص وکیل به‌خاطر آگاهی تخصصی نسبت به قوانین بتواند در اجرای صحیح روند امور، کمک کار قاضی برای صدور رأی عادلانه باشد. 

وی تصریح کرد: مخالف نظارت نیستیم اما نباید دخالت شود، نفی استقلال وکلا مردم را ناامید می‌کند و شأن نزول عدلیه زیر سؤال می‌رود.

زاهدیان نتیجه خدشه‌دار شدن حقوق وکلا را از بین رفتن حقوق مردم دانست و اذعان کرد: با آمدن حجت‌الاسلام رئیسی که از بدنه قوه قضاییه است خوشبختانه روند خوبی برای تعامل و اجرای حقوق متقابل در جریان است اما مشکل اینجاست که در طول سالیان گذشته نتوانسته‌ایم به‌درستی ظرفیت نهادهای مدنی را به مردم معرفی کنیم.

رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان گفت: در کشور حدود ۸۰ هزار وکیل داریم  اما تاکنون از طرف حاکمیت و رسانه‌ها برای استفاده بهینه از این نهاد مدنی تلاشی نشده در حالی که عدم مراجعه به وکیل باعث افزایش پرونده‌ها و اطاله دادرسی می‌شود.

وی اذعان کرد: البته برخی مردم هزینه‌های وکالت را یکی از دلایل عدم رجوع به وکلا ذکر می‌‌کنند که تا حدودی درست است اما باید در نظر داشت که به‌دلیل عدم فرهنگ‌سازی، بسیاری از افراد متمول و پولدار جامعه نیز نیاز به وکیل را الزامی نمی‌بینند.

زاهدیان افزود: وکلای خراسان سال گذشته بیش از سه هزار وکالت رایگان را قبول کرده‌اند که البته این آمار جدا از وکالت‌های سازمان‌های حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی است.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان‌های سه‌گانه خراسان ادامه داد: بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد از وکلای ممتاز استان‌های خراسان بیکار هستند و تجدید پروانه نکرده‌اند در حالی که اگر فرهنگ‌سازی لازم صورت گرفته بود مردم برای احقاق حقوق خود به وکلا مراجعه می‌کردند.

وی افزود: حاکمیت در همراهی با کانون وکلا پای کار نمی‌آید، در حالی‌که در بسیاری از کشورهای دیگر حاکمیت برای وکالت‌های معاضدتی هر سال اعتبارات کلانی را تخصیص می‌دهند به‌طوری‌که این رقم در انگلستان سالانه ۲ میلیون پوند است و این در حالی است که در ایران حتی دستمزدهای وکالت‌های تسخیری هم پرداخت نمی‌شود و بزرگترین دغدغه ما به خطر افتادن استقلال وکلا با تصویب برخی از قانون‌ها است.

همچنین در ادامه این نشست، نایب رئیس انجمن وکلای خراسان هم اظهار کرد: این کانون از سال ۷۷ فعالیت مستقل خود را آغاز کرده است.

طبق گفته حسن حسن‌زاده، جمع کل وکلای استان‌های خراسان حدود ۲ هزار و ۳۱۰ نفر است که از این تعداد یک‌ هزار و ۵۷۵ نفر مرد و بقیه زن هستند.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸

منبع: فارس

کلیدواژه: سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری وکالت رایگان رئیس کانون وکلای دادگستری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۳۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۳۰۰۰ کلاه ایمنی بین راکبین موتور سیکلت آذربایجان‌ غربی‌

معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی گفت: نزدیک به ۳۰۰۰ کلاه ایمنی با هدف ایمن‌سازی تردد راکبین موتورسیکلت طی یک سال گذشته در سطح استان توزیع شد.

علی مدقالچی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی از توزیع نزدیک به ۳۰۰۰ کلاه ایمنی با هدف ایمن سازی تردد راکبین موتورسیکلت استان طی یک سال گذشته خبر داد.

وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح‌های ایمنی در کاهش حوادث رانندگی افزود: در یک سال گذشته نزدیک به ۹ هزار نفر در استان از طرح‌های آموزش ایمنی به کاربران جاده‌ای بهره مند شدند.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی گفت: عابرین پیاده با دو هزار و ۳۵۹ نفر و رانندگان ادوات کشاورزی با دو هزار و ۱۴۷ نفر بیشترین میزان نفرات آموزش دیده با موضوعات ایمنی جاده‌ای را شامل می‌شوند.

مدقالچی یادآور شد: همچنین در این مدت ۹ هزار و ۶۹۱ نفر در طرح آشکارسازی و ارائه تجهیزات ایمنی ادوات کشاورزی و وانت بارها شرکت کردند.

این مقام مسئول اظهار کرد: علاوه بر ارائه آموزش‌های ایمنی بیش از چهار هزار و ۷۵۰ عدد وسیله نقلیه سنگین در پایانه سیمان بار و پایانه بار آذربایجان‌غربی با نصب برچسب و شبرنگ جهت ترددهای شبانه آشکارسازی شدند.

کد خبر 751849

دیگر خبرها

  • توزیع ۳۰۰۰ کلاه ایمنی بین راکبین موتور سیکلت آذربایجان‌ غربی‌
  • قم آماده استقبال از رئیس‌جمهور / نصب بیش از ۳۰۰۰ متر مربع بنر در ۲۵۰ نقطه شهر
  • قم آماده استقبال از رئیس‌جمهور / نصب بیش از ۳۰۰۰ مترمربع بنر در ۲۵۰ نقطه شهر
  • حمایت از کارآفرینان و بخش خصوصی برای تحقق جهش تولید
  • وکلا وظیفه سنگینی در حفظ جایگاه خود و وکالت دارند
  • وزیر دادگستری: لایحه جامع وکالت در دست تدوین است/ اجباری‌شدن وکیل در دعاوی
  • رفع مشکل اسکان عشایر کوچ‌نشین سملقان با پیگیری دستگاه قضایی
  • ‌وکلا در راستای ایجاد صلح و سازش تلاش کنند
  • وکلا نقش مهمی در برقراری صلح و سازش دارند
  • اینفوگرافیک| فراریان بزرگ مالیاتی